Už zase jsem dostala nápad, udělat nějaký likér, naposledy to byla ořechovka, tentokrát, při čekání na léto a při zvýšené spotřebě citronů v naší domácnosti, jsem vymyslela Limoncello. Jeho výroba není vůbec těžká, ovšem časově náročná.
1l alkoholou
oškrábaná kůra ze 6 citronů
0,5kg cukru
1,5l vody
Kůru z dobře omytých citronů oškrábejte škrabkou na brambory a zalejte alkoholem a nechte zavřené třeba na okně 12-16 dní stát. Už druhý den se začne alkohol hezky barvit do žluta. Po dvou týdnech přilejte vodu svařenou s cukrem a nechejte v láhvi zrát až 6 týdnů, může se ale pít i hned. Jen musí být láhev pořád zavřená, aby alkohol nevyprchal.
Žádné komentáře:
Okomentovat