Zatím není taková zima a já jsem dnes nějaká zimomřivá, proto jsem se rozhodla uvařit polévku - krém, jestli chcete, ovšem nepropasírovaný a bez smetany. V obchodě jsem sáhla po řapíkatém celeru a doma jsem se jala dělat polévku z něj.
Recept:
160 g řapíkatého celeru80 g brambor
čtvrtka cibule
kousek pórku
bazalka (lépe pesto)
sůl, pepř, Wasabi
zeleninový vývar
Zeleninu jsem nakrájela na kousky, na olivovém oleji jsem pozvolna opekla cibulku dorůžova, přidala jsem pórek, brambory i celer, krátce zarestovala a podlila zeleninovým vývarem a ochutila kořením.
Nechala jsem vařit do změknutí, a poté jsem vše rozmixovala, rozředila do požadované hustoty vodou a ochutila wasabi, přidala nakrájenou bazalku a podávala.
Žádné komentáře:
Okomentovat