úterý 12. května 2020

Křehké rybí kousky ryby v tempuře

Dlouho jsem si tak nepochutnala na smažených kouscích v těstíčku. Těstíčko se bez lepku totiž dělá hodně blbě, ale jde to a ryba je osmažená rychle, takže se mandlová mouka nestihne spálit. Perfektní a jakékoliv množství je prostě málo, tak bacha na to.

Ingredience:

 1 vejce
40 g mletých mandlí
15 g proteinu
50 ml vody s bublinkama
sůl, pepř
lze přidat i kypřící prášek, nebo sodu, ale mě stačí bublinková voda


Postup:

Velmi jednoduchý, smícháme suché suroviny, do nich zašleháme ty mokré a necháme odstát. Mezi tím si připravíme tresku, kterou nakrájíme na kousky, očistíme od případných kostí, osolíme a opepříme.
Rozpálíme si vyšší vrstvu oleje nebo sádla a zprudka na něm osmahneme kousky ryby namočené v tempuře.
Podáváme ještě eplé, s lehkým zeleninovým salátkem, kouskem citronu a oblíbeným idpem.


Žádné komentáře:

Okomentovat