Kdysi jsem od jedné své kamarádky ochutnala jáhlové kuličky z vařených jahel, byly super, se sušeným ovocem, obalované v kokosu. Byly ale dost měkké a rozpadaly se, proto jsem se rozhodla vyzkoušet je udělat z jáhlové kaše. Možná by šlo i jen uvařené jáhly rozmixovat, ale lákalo mě však vyzkoušet jáhlovou mouku. , takže tady je recept:
Recept:
1/2 hrnku jáhlové mouky
1 lžíce agávového sirupu
cca 200 ml vody
čokoládové překvapení uvnitř:
kakaová hmota
agávový sirup
mleté mandle na obalení
1 lžíce agávového sirupu
cca 200 ml vody
čokoládové překvapení uvnitř:
kakaová hmota
agávový sirup
mleté mandle na obalení
Mouku s vodou jsem svařila na sporáku v hustou kaši a přidala agávový sirup. Pak jsem si vytvořila předem kuličky, které jsme původně chtěla polít čokoládou. Co čert nechtěl, kakaová zmota spolu s agávovým sirupem tuhne, takže nešla použít jako poleva. Vytvořila jsem tedy kuličky i z této hmoty a ty pak obalila jáhlovou hmotou.
Kuličky jsem následně obalila ve strouhaných mandlích a nechala chvíli ztuhnout.
Kuličky jsem následně obalila ve strouhaných mandlích a nechala chvíli ztuhnout.
Dobrou chuť :-)
To vypadá dobře. Vyzkouším pro děti; -)
OdpovědětVymazat