Zbytek po výrobě Špaldového "mléka" jsem chtěla nějak zpracovat, proto jsem se rozhodla, přidat jej do nějakého sladkého receptu. Na slano už špaldu znám, ale ještě jsem z ní nepekla.
Recept
100 g hladké mouky
1 lžička sody
1 lžička prášku do pečiva
1 přezrálý banán (cca 80g)
250 g špaldové "kaše"
150 g medu a třtinového cukru (1:1)
6 lžiček kakaa (10g)
Nejprve jsem smíchala vše kromě mouky a do této směsi jsem postupně zapracovávala mouku až do požadované konzistence. Mouka se dá dát i celozrnná aby to bylo zdravější, ale jinou než chlebovou jsem doma neměla.
Formy na muffiny jsme naplnila do 3/4 aby měly kam vyběhnout a upekla jsem je v předehřáté troubě na 175°C cca 15 minut.
zužitkovat všechno, tak to má bejt! hned bych si jeden muffinek dala :)
OdpovědětVymazat